30 august 2009

Mărturisesc : ... Urăsc !

Uneori aş vrea să spun că urăsc.
Urăsc felul în care mişună maşinile pe străzile poluate.
Urăsc pereţii plini de cuvinte vulgare şi geamurile sparte de mâinile unui trup cu gânduri murdare...
urăsc zâmbetele false..
urăsc minciuna...
violenţa...
privirile trufaşe..
urăsc ura!

Urăsc cu toată dragostea, fariseii îmbrăcaţi în costume elegante, ce duminică de duminică ocupă scaunele din biserică.
Urăsc cu şi o mai mare iubire, oamenii cu vocabularul puţin dezvoltat (vulgar).
Urăsc atât de adânc, în iubire, toţi afaceriştii egoişti care lovesc din coate în toate părţile și care atunci când este nevoie de ajutorul lor, ei îţi răspund cu faţa "sfinţită", (un stil de posomorâre), că înţeleg situaţia, dar tocmai s-au gândit să investească în terenul de pe vârful dealului de lângă oraș.
Urăsc cu toată dragostea acele personaje ciudate, care stau mereu într-un colţ, tăcute, la prima vedere inofensive, dar care defapt acumulează informaţii pentru coacerea celor mai stânjenitoare bârfe... şi unii au un talent de ne-egalat.

Urăsc judecătorii. Nu pe cei din Tribunalul de Justiţie... civilii, acei judecători pe care-i găseşti la tot colţul, plini de pasiune când îţi critică trăirea (aveţi grijă să nu le atacaţi conştiinţa puţină pe care o mai au).
Urăsc egoiştii, dragii de ei, care doresc totul pentru persoana lor.
Să avem grijă, din cauza a ceea ce suntem să nu devenim sclavi. 
Acolo sfârşeşte egoistul. 

Uneori aş vrea să spun că urăsc şi cred că este biblic doar dacă o fac cu toată dragostea!

Schimbă-ne Doamne ura firii în ură sfântă.
Întoarce Tu privirile şi trăirea spre Dragostea Veşniciei!

p.s: Uneori urăsc ceea ce sunt, pentru că aş putea fi mai mult, dar renunţ prea uşor.

L.T.C

7 comentarii:

Danny Morosan spunea...

Eu cred ca "ura" e im sentiment, o emotie pe care de fapt si Dumnezeu insusi o are si ca drept urmare ne-a dat-o si noua. Ce facem cu ea asta e alegerea noastra chiar daca El ne spune direct "urati raul si lipiti-va tare de bine" De prea multe ori noi facem invers, uram ceea ce ar trebui sa iubim si iubim ce Dumnezeu ne cere sa uram, chiar daca nu e neaparat ceea ce noi dorim ci mai degraba un plan al aceluia care nu face nimic decat sa fure si sa ne faca sa vedem din prisma lui si nu a lui Dumnezeu. Asa ca bine ai spus hade-ti sa uram raul si sa cautam binele!

Morosan Daniel spunea...

Eu cred ca "ura" e un sentiment, o emotie pe care de fapt si Dumnezeu insusi o are si ca drept urmare ne-a dat-o si noua. Ce facem cu ea asta e alegerea noastra chiar daca El ne spune direct "urati raul si lipiti-va tare de bine" De prea multe ori noi facem invers, uram ceea ce ar trebui sa iubim si iubim ce Dumnezeu ne cere sa uram, chiar daca nu e neaparat ceea ce noi dorim ci mai degraba un plan al aceluia care nu face nimic decat sa fure si sa ne faca sa vedem din prisma lui si nu a lui Dumnezeu. Asa ca bine ai spus haide-ti sa uram raul si sa cautam binele!

Ligia Trîncă Căpătan spunea...

asa e Danny ...

o ura sfanta sa ne cuprinda sufletul.. atunci cand exista raul prin reajma...

[ multumesc pentru lucrurile si explicatia adaugate :) ]

Unknown spunea...

Urasc rautatea din inima mea.
Urasc sinele meu egoist.
Dar Domnul ma iubeste...asa ca incep sa il cred pe El.

un oarecare spunea...

M-am gandit mereu la "ura",si pentru mine au fost si raman extraordinare cuvintele lui David:URASC ADUNAREA CELOR CE FAC RAUL,URASC CALEA MINCIUNII,URASC PE CEI CE SE LIPESC DE IDOLI,URASC PE CEI CE VARSA SANGE,URASC PURTAREA PACATOSILOR... si concluzia acestei uri este in psalm 139:21-22 : SA NU URASC EU,DOAMNE,PE CEI CE TE URASC?... DA,II URASC CU O URA DESAVARSITA!!!
Multumesc Ligia pentru indrazneala de a publica ce simti ASTAZI referitor la acest capitol numit "URA SFANTA"!
FII BINECUVANTATA DE DOMNUL!

Ligia Trîncă Căpătan spunea...

multumesc pentru ca ai dovedit cu fragmente biblice,pentru cei care vor trece pe aici, ca ceea ce am scris ... este in Voia Lui :)

sara spunea...

Eu am urat....m-am urat pe mine,l-am urat pe ****...am urat viata pe care credeam ca nu merita sa o traiesc....am urat oameni...ziua ca era lunga,si noaptea ca era intunecoasa...am urat....tot..dar El,Hristos Domnul m-a eliberat de aceasta ura...insa stiu ,uneori nu am ura,ci doar gelozie pentru cei din jur sau ravna,cand ii vad facand raul nu pot sa tac si sa nu spun ca e pacat....