marți, 18 septembrie 2018

Locul meu de suflet


Multi m-ati intrebat care este locul meu preferat din Israel. Asa ca m-am gandit sa va scriu despre el... despre Dealul din Capernaum scaldat de Marea Galileii..
Acesta este locul meu de suflet.

Aici, daca cobori pana la pietrele rotunjite de apa, si te asezi pe una din ele, poti asculta valurile linistite, miscate de barci in larg in adierea vantului de seara...

Daca ramai insa sus, asezat pe banca, poti asculta valurile in continuare in timp ce undeva pe fundal, este foarte probabil sa se auda subtil cantarile grupurilor de turisti care vin sa viziteze ruinele Vechiului Capernaum sau sa se roage impreuna.

In apropierea sinagogii oamenii se intalnesc si isi spun povesti despre vechiul oras.

Aproape de mare, cineva a pus o placuta pe care scrie ca a fost candva acolo o casa. O casa in care Isus a vindecat.

Acolo undeva pe pietrele acelea sunt sigura ca a stat si Isus, spre seara, ca sa admire apusul, in timp ce soacra lui Petru, acum vindecata, pregatea masa de cina. Mi-l imaginez des pe Petru, in timp ce aranjeaza scaunele la masa, cum il priveste pe Isus cu uimire si admiratie, din coada ochiului, asa cum il privea si in sinagoga de peste drum atunci cand vorbea ore in sir oamenilor veniti sa il asculte.

Se trezea si acum zambind in coltul gurii cand isi amintea de intalnirea lui cu El, exact acolo la mal, in timp ce incerca sa-si lege barca si sa-si pregateasca pentru noaptea urmatoare plasa de pescuit. Ce simplu l-a convins si cat de usor pare a fi totul, cand Isus il linisteste cu o bataie lina pe umar; "Vino dupa Mine si te voi face pescar de oameni."

O, de-ar fi stiut el ce inseamna asta. De-ar fi putut atunci intelege... Era nedumerit. Andrei insa era in culmea fericirii. Asta l-a motivat si pe el sa se arunce inainte crezand. Si ce bine ca a indraznit sa asculte chemarea.
De atunci viata lui s-a schimbat. Inima lui crede. Si-L iubeste.

Cum sa nu crezi cand indracitul din sinagoga a fost eliberat?
Cand mama sotiei lui, pe moarte la pat, a fost vindecata intr-o singura clipa. ( Si acum o aude cantand in timp ce spala vasele).

Cum sa nu crezi cand zilnic vin spre seara, bolnavi si ologi din imprejurimi si El ii vindeca pe toti, fara exceptie.

De maine vor pleca. Vor pleca mai departe cu Isus, prin satele invecinate, pentru ca El stie ca acolo mai sunt bolnavi ce au nevoie de vindecare. Nu toti indraznesc sa-l caute. Insa ii va cauta El. Asa cum mereu o face de cateva luni incoace.

Si Petru, este acolo mereu in apropierea Lui si a minunilor Lui. Ce viata i.a fost dat sa traiasca... 
Pescarul.. acum pescar de oameni...

*(scris azi, 18 Septembrie, cu cateva saptamani inainte sa se implineasca un an de la vizita noastra in Israel). 


Niciun comentariu: