marți, 4 mai 2010

Lupta sufletului biruitor...


Romani 3.
21: Dar acum s-a arătat o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, fără lege despre ea mărturisesc Legea şi prorocii
22:şi anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. Nu este nici o deosebire.
23:Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu
24:Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.
(...) 26: pentru ca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel încât, să fie neprihănit, şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.

Doamne... de ce sunt tot mai putini Moise ( Oamnei ai lui Dumnezeu ) ?
De ce nu poti gasi usor un om caruia sa-i spui sa scoata poporul din robia urii, a geloziei, homosexualitatii sau a drogurilor?

De ce sunt asa de putini Avraam ( primitori si iubitori de oaspeti, ascultatori de Dumnezeu ) ?
De ce nu mai trec, ca in vechime, ingeri pe la corturile noastre...
De ce lasam asa de usor saracii in pragul usii?
De ce intoarcem spatele sau grabim pasii cand trecem pe langa un cersetor?
De ce nu asteptam la usa cortului, sa ii chemam la masa ca sa le slujim, in Numele Tau? Invata-ne Rabi, sa ne identificam pe noi insine cu fiecare om în nevoie.

Stapane, stiu ca inca mai cauti un Noe ( un om placut Tie ).
Fa sa rasara in inimile fiecarei persoane dragostea pentru Cer, credinciosia neclintita si ascultarea nelimitata. Chiar daca ne vei cere sa construim corabii pe timp de seceta, sa o facem fara sovaieli... iar daca lumea ar spune ca suntem nebuni, noi sa traim in credinta prin si pentru Tine! Invata-ne sa cautam sa-ti fim placuti Tie, nu lor!

Rabuni, de ce e asa de greu sa gasesti o Estera, azi? ( Hadasa/ stea )
O femeie care sa mearga prin credinta, in fata dregatorilor, ca sa lupte pentru binele poporului Tau!
O femeie care, in ascultare de Tine, se jertfeste pentru Planul Tau... !
Invata-ne Yahvve sa umblam in voia TA.

Elioh, gasesti atat de greu un Iacov, printre noi...
Un om, ca sa lupte in toiul noptii, la Peniel, dar nu cu Tine, ci impotriva lui. Impotriva firii care vrea sa distruga relatia dintre creatie si Creator.
Doamne, de ce gasesti tot mai putini schiopi, fericiti ca s-au regasit in Tine? Invata-ne Yeshua, sa murim fata de noi.

Shilo, mai ridica un Iosif, in Egiptul modern.
Un copil cu inima curata si credinta neclintita, ca sa il poti folosi la carma tarii. Un copil care sa fie gata sa se lase vandut de fratii lui, cumparat de un Potifar, intemnitat pe nedrept, dar care stie ca totul face parte din Planul Tau maret, ca la sfarsit, sa poti salva prin el mii de suflete. Pregateste oameni pentru vremurile de "foamete" ce vor veni...

Doamne, inca mai cauti un David, care sa-ti cante in fiecare dimineata bunatatea si dragostea... care sa-ti scrie psalmi de lauda... un David care sa invinga goliatul acestei lumi.
Un om de a carui smerenie sa te folosesti ca sa-ti arati slava!
Un tanar, care doar cu prastia credintei sa doboare frica, si cu piatra nadejdii sa distruga depresia... dintr-o singura lovitura sa doboare slujitorii intunericului. Invata-ne Adonai, sa luptam pentru Lumina.

Doamne, de ce este asa de rar intalnit un Samuel?
De ce tinerii, azi alearga dupa placerile lumii, in loc sa se odihneasca langa chivot, in prezenta Ta?
De ce nu sunt atenti la glasul Tau, si in miez de noapte sa fie pregatiti pentru a-ti sluji? Invata-ne Rege, sa fim acolo unde vrei sa ne intalnesti, pregatiti cand doresti sa ne trimiti.

Din nou am un "de ce"Doamne... iarta indrazneala sufletului care plange...
De ce un Solomon, azi, e atat de greu de intalnit?
Toti tanjesc dupa comori pamantesti, care vor ramane vesnic aici... dar putini am auzit sa-ti ceara tarie, pentru a duce Cuvantul pana la margini de lume... si multi mai putini am auzit sa-ti ceara intelepciune... Invata-ne A´tot´stiutorule, sa ne strangem comori... in Cer.

Isuse, unde este acel Petru, gata sa moara pentru Tine?
La a carui predica sa se intoarca, intr-o singura zi, 3000 de oameni?
Unde sunt acei oameni a caror umbra vindeca bolnavi, a caror maini tamaduiesc orbi... si a caror glas transforma inimi, cand pronunta Numele Tau? Invata-ne Vindecatorule, sa traim pentru Numele´Ti.

Tata, mi-e dor de oameni transformati in Evanghelii umbland...
De acele sute, adunate in odaia de sus, intr-o zi de Rusalii...
De acei pescari... pescari de oameni...
De tineri de foc, in dragostea dintai...

Ai spus ca ai nevoie de un om... a carui inima sa fie curata, goala de el, ca sa ai Tu loc!
De un suflet, ca sa-l inveti jertfirea, smerenia si dragostea de aproapele... in care sa se nasca Fiul, sa cresti Tu si sa stapaneasca Duhul Sfant!
Cauti un trup, in care sa Te oglindesti... un cuget in care sa scrii Legea Ta Dreapta!
Dar chemi pacatosi...

Si ii chemi pe ei pentru ca nu exista om fara prihana... Chemi oameni rataciti in noapte, cu haine murdare... ca sa-i speli in sangele Fiului, sa-i faci mai alb ca zapada. Apoi sa-i ungi sub prezenta Duhului Tau... ca sa-ti fie fii pentru totdeauna!
Te apleci la inima pe care o vezi in ruina, la sufletul zdrobit si la trupul fara vlaga... ca sa iti zidesti Templul acolo, sa cresti flori albe de cires pe daramaturi, sa reconstruiesti sufletul din bucuria mantuirii Tale depline, si sa aduci din nou primavara in trupul ostenit.
Cauti un pacatos ca sa-l faci neprihanit!

Invata-ne sa-Ti fim urmasi ...placuti, credinciosi, puternici, statornici, iubitori... sa-Ti semanam atat de mult ... incat pe strada lumea sa ne strige din urma... sa ne confunde cu Tine!

3 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Astazi sint tot mai multi de Iona...care fug si sint ocupati cu altceva decit ceea ce le-a fost incredintati...si mare lucru nu este sa ne pape vreo balena usriasa si poate ...poate avem norocul sa ne vomite pe undeva...daca meritam si aia, daca nu...

disa spunea...

Daca am canta ca David, toate duhurile rautatii ar disparea. Daca!

Ligia Trinca spunea...

macar daca am fi Iona... un Iona care cu toata alergarea lui, in final, sa strige in mijlocul cetatii cuvinte de luare aminte!

Daca am lasa toti, sa stige prin noi Cerul SCHIMBARE!... ninivenii lumii noi poate s-ar smeri in sac si cenusa.. si poate indurarea ar mai curge pentru inca o generatie!...

Fa-ne Doamne un Iona... un Iona, dar un Iona schimbat!